Karlskoga 28/5 (deltävling 2)

Här gjorde vi ett inhopp i serien även i år,dock utan större abitioner eftersom fortfarande supersportbilar som inte föjler reglementet utan förklarning tillåts tävla i samma (klass3) som vi övriga dödliga..

Ett i mitt tycke väldigt effektivt sätt att utan förklaring ta död på en tidigare jämn bred och mycket rolig klass.

 

I vilket fall så hade Racer Dan förhinder denna dag så vi kallade in en ny rookie, född -99 :-)

Han fick en kurs på morgonen och tillåtelse att köra max 60min i sträck på en tillfällig licens.

Nu var det inte vem som helst utan tvåfaldige svenske mästare i crosscart Linus Östlund, förra året i 250cc klassen före en viss Oliver Solberg.

Han kör numera SM serien i Crosskart Xtreme och kom direkt från en delseger i Tomelilla till oss på natten innan race.

Efter att kört 5-10 min på träningen var det ingen tvekan om att det inte skulle bli något problem med omställningen till Racing för honom.

 

Tävlingen kom i gång med Carina på första stinten, det gick väldigt bra och vi låg med i täten.

Men just innan förarbytet vart det tyvärr en koncentrationsmiss i inbromsningen med lite plåtkontakt och en tur genom sandfållan som föjld.

In i depån och fixade lite med bilen

 

innan Janne skulle ut.

Det flöt på bra, tills ena drivknuten valde att inte vara med längre, in i depå igen och senare

ut med Linus.

Han satte ett hysteriskt tempo och med stilren körning även nya varvrekord 1.17.55 med bilen på Karskogas nyasfalterade mycket fina bana.

Snacka om förartalang :-) ska bli väldigt spännande att följa honom  (han har i skrivande stund även hunnit vinna SM deltävlingen för Xtreme i Arboga)

Han kommer även att göra ett spännande inhopp i Rallycrostävlingen i Höljes i en supercar lites bil (bara liiite avis på det...) :-D

Efter det skulle Roger ut.

Då öppnade sig himmelen, då hade vi absolut rätt gubbe på banan och han plogade vatten som ingen annan och var snabbast runt banan typ hela tiden.

Det slutade som tur var regna innan det var 

dags för mig 

Ut och trevade lite till en början men börja ganska fort få upp hyfsat tempot, på slutet hade banan torkat upp riktigt bra och det var bara mycket snabba Dala Racing som var aningen snabbare på banan, och jag fick 1.17.95 som bästa tid.

Därefter fick Roger ut igen efter som vi kommit i otakt med tidschemat och avsluta sista 15min.

Han bet ihop och tryckte på, fast besluten att inte låta våran körkortslösa rookie behålla varvrekordet :-)

Han lyckades med tre varv kvar att köra och kunde lättat konstatera att han har nya rekordet på 1.17.265 :-)

Det placerade oss på en 3e plats i klassen och 5a totalt då vi bara hade en turbomatat kl5 bil som tillåts köra på bredare däck före oss :-)

Stort grattis till Team24 som tog hem segern efter snygg och vad jag antar inga större problem under tävlingen :-)

Då har jag visserligen inte räknat med suveräna segrarna wot racing (då dom inte borde som sagt inte få köra samma klass som oss)  som i sin fabriksbyggda Lotus Exide med mittmonterad motor,tanken på passagerarplats,plasttak mm. hann med att köra sopptorsk, bli bogserade från banan in i depån,tanka och ändå vinna totalt med 7 varv...

Dom körde varvet på 1.14.39.... näst snabbast var Dala på 1.17.05 före oss, så mellan Dala och oss övriga är det fortfarande väldigt jämnt.

Självklart värdiga totalsegrare, men inte så kul för huvudklassen i serien då dom nu tog sin 2a raka överlägsna klassegern i cupen.

Om dom bara tankar och har ordning på grejerna finns ingen som kan hindra dom från att defilera hem segern i klass3 i samtliga tävlingar dom ställer upp.